Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

H KΡΙΣΗ ΈΦΕΡΕ 140.000 ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΤΟ 2011

Περισσότεροι από 140.000 άντρες και γυναίκες στη χώρα μας στράφηκαν το 2011 στην πλαστική χειρουργική για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός των πλαστικών ξεπέρασε τα 14,5 εκατομμύρια.
Αυτό προκύπτει από την δεύτερη έκθεση της Διεθνούς Εταιρεία Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (ISAPS), η οποία βασίσθηκε στις απαντήσεις που έδωσαν για τις επεμβάσεις που εκτέλεσαν σχεδόν 20.000 πλαστικοί χειρουργοί από 25 χώρες του κόσμου.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΕΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Με ένα σκωπτικό σχόλιο απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης στην Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία με ανακοίνωσή της νωρίτερα είπε ότι νιώθει ότι κινδυνεύει ακόμα και η σωματική της ακεραιότητα.

"Αν η κα Κωνσταντοπούλου, λέει ότι φοβάται για την σωματική της ακεραιότητα για να μην την αφήσουν να κάνει την δουλειά της, τότε ελιμαι διατεθειμένος να προτάξω το κορμί μου για την προστατέψω¨, είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΥΝΓΚ- ΦΟΥ

Ακόμα και τα μαθήματα πολεμικών τεχνών θεωρεί τεκμήριο η εφορία και ζητά από τις σχολές του είδους τα πλήρη στοιχεία των πελατών τους. Παράλληλα φακελώνονται και όλες οι πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών.

Το υπουργείο Οικονομικών, με εγκύκλιο του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη, δίνει διορία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στις επιχειρήσεις από τις οποίες η ΓΓΠΣ ζητά στοιχεία πελατών τους προς διασταύρωση. Διευρύνει όμως και το φάσμα των υπηρεσιών που εντάσσει  στο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των φορολογούμενων. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ζητά στοιχεία από τράπεζες, κλινικές, ασφαλιστικές εταιρείες ιδιωτικές σχολές παντός είδους, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ.) να στείλουν  αναλυτικά στοιχεία για τους πελάτες τους, προκειμένου αυτά να διασταυρωθούν με τις δαπάνες και τα εισοδήματα που αυτοί αναγράφουν στις φορολογικές δηλώσεις τους κάθε χρόνο.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ



Του Κωνσταντίνου Ζούλα



​​Ο πιτσιρικάς ήταν έτοιμος να σβήσει τα 5 κεράκια του. Δίπλα του ακριβώς ο αδερφός του και δύο φίλοι του με τους γονείς τους. Ελα όμως που διαφορετική άποψη είχε μια κυρία, η οποία ξαφνικά άρχισε να ουρλιάζει με απειλητικές διαθέσεις!
Βρισκόμαστε στη Νέα Ερυθραία, στο πάρκο «Ανδρέα Παπανδρέου» - Κύριος οίδε γιατί δόθηκε το όνομα του αείμνηστου σε κούνιες και τραμπάλες. Το περιστατικό συνέβη το προηγούμενο ηλιόλουστο Σάββατο που προσέφερε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγουν τα παιδιά από τα διαμερίσματά τους. Προφανώς με αυτήν τη σκέψη η παρέα των τεσσάρων ενηλίκων πήραν μαζί τους την τούρτα του 5χρονου και μερικά πλαστικά πιατάκια για να γιορτάσουν εκεί τα γενέθλιά του. Αλλη γνώμη όμως είχε η υπεύθυνη του πάρκου. Ενώ τα κεράκια είχαν ανάψει, ξεπρόβαλε ξαφνικά από ένα γραφείο και άρχισε να τους φωνάζει ότι για να κάνουν... πάρτι στο πάρκο είτε θα έπρεπε να καταβάλουν 150 ευρώ με απόδειξη, είτε 300 με τιμολόγιο γιατί αυτή είναι η πολιτική του δήμου! 
Τι κι αν οι γονείς τής είπαν ότι το σβήσιμο μιας τούρτας με 4 παιδάκια δεν μπορεί να θεωρηθεί πάρτι. Τι κι αν διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν υπήρχε καμία ενημερωτική ένδειξη. Εκείνη επέμεινε να σβήσουν την τούρτα στο πεζοδρόμιο και να ξαναμπούν στο πάρκο αφού τη φάνε!

NEA EΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ;

Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούσε η διακομματική το τρίτο σενάριο για τη φορολόγηση των ακινήτων, αλλά καθώς έφτασε η ώρα των τελικών (;) αποφάσεων, το συρτάρι άνοιξε και αποκάλυψε ότι και τα τρία κόμματα συζητάνε το ενδεχόμενο το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων να επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ, δηλαδή η νέα κλίμακα να μη προβλέπει αφορολόγητο!
Αν και οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ επιμένουν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο ήπιο σε σχέση με την επιβάρυνση που προκύπτει από το ΕΕΤΗΔΕ, δηλαδή το αποκαλούμενο χαράτσι της ΔΕΗ, δεν παύει να προκαλεί ίλιγγο ότι ακόμα και για περιουσίες (;;;) των 50.000 ευρώ, στη καλλίτερη περίπτωση θα προκύπτει φόρος 250 ευρώ. Κι αυτό εάν τελικά «περπατήσει» η εισήγηση για πρώτο συντελεστή 0,005%, γιατί εάν δεν βγαίνουν τα νούμερα, τότε και ο συντελεστής και ο φόρος, θα πάρουν τον ανήφορο.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟURS ...ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ



Του Γιώργου Σιαδήμα

¨ Στις 13 Δεκεμβρίου μετά την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ  ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως τώρα ξεκινάει ο μαραθώνιος..
Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη όπου υπάρχει συγκέντρωση πλούτου ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει για να βρει επενδυτές ..  δηλώνει στενός συνεργάτης δίνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα των προθέσεων του . Και συνεχίζει ¨ ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μεταφράσει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης στη χώρα μας σε ένα σταθερό τοπίο για ξένους επενδυτές ..¨ .

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει  για έντονα καιρικά φαινόμενα και την Παρασκευή.
Πιο αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με ισχυρά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και σημειωθούν και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη και μάλιστα εκεί τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 15 βαθμούς και στις νοτιότερες περιοχές, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 11 εως 19 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Αρχικά περιμένουμε αίθριο καιρό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το μεσημεράκι και μετά περιμένουμε νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η MEΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ 50, 60 και 70

Σύμφωνα με τις στατιστικές, αυτοί από εμάς που ήμασταν παιδιά τις δεκαετίες του 40 50 60 και 70 πιθανόν δεν θα έπρεπε να είχαμε επιζήσει.
Οι κούνιες μας ήταν βαμμένες με γυαλιστερή λαδομπογιά με βάση το μόλυβδο. Τα πατώματα είχαν μωσαϊκό που σου περόνιαζε τα κόκκαλα κι οι κρεβατοκάμαρες ξύλινα πατώματα που τα γυάλιζαν με παρκετίνη, με κάτι βαρειές παρκετέζες και κάθε τόσο αγκίθες καρφωνόντουσαν στις ξυπόλητες πατουσες μας.
Οι παιδικές αρρώστιες έκαναν θραύση. Κάθε τόσο κι ένας φίλος ή συμμαθητής πάθαινε ιλαρά, κοκύτη, μαγουλάδες, ανεμοβλογιά.
Δεν είχαμε καπάκια ασφαλείας στα μπουκάλια με τα φάρμακα, ούτε καπάκια στις πρίζες του δωματίου, εκείνες τις σκούρες τις φτιαγμένες από βακελίτη.
Ζεσταινόμασταν με σóμπες με ξύλα η με… κάρβουνο, η με θερμάστρες πετρελαίου. Που να βρεθεί καλοριφέρ τότε.
Τηλέφωνο είχε ή σε κανένα θάλαμο του ΟΤΕ με κερματοδέκτη με εκείνες τις μάρκες τις χαραγμένες, ή στο περίπτερο της γειτονιάς, που είχε κρεμασμένα με μανταλάκια τα περιοδικά μας ο Μικρός Ηρωας κι ο Μικρός Σερίφης, κι ακόμα το Ρομάντζο, το Πάνθεον, το Ντομινό, η Βεντέττα, το  Πρώτο, το Εμπρός.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ



Οι επόμενες εβδομάδες θα κρίνουν την τύχη της κυβερνητικής προσπάθειας που ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι. Η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ δείχνει καθαρά πως η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι μονόδρομος για την Ελληνική οικονομία.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ... ΤΟΥΡΚΙΑ



ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ
Στα κολυμβητήρια της Ανδριανούπολης, στην Τουρκία είναι αναγκασμένοι να πραγματοποιούν  τις προπονήσεις τους  οι Ορεστιαδίτες αθλητές. Αιτία;
 Το κολυμβητήριο της ακριτικής πόλης ανέστειλε τη λειτουργία του για τους χειμερινούς μήνες, εξαιτίας του υψηλού κόστους θέρμανσης των εγκαταστάσεων με πετρέλαιο. Και μπορεί πολλοί από αυτούς να μετρούν ήδη, στα δύο χρόνια λειτουργίας του κολυμβητηρίου, αρκετά μετάλλια, ωστόσο, η αδυναμία της Πολιτείας να καλύψει τα έξοδα θέρμανσης της πισίνας, τους υποχρεώνει να υφίστανται οι ίδιοι και οι γονείς τους μία απίστευτη ταλαιπωρία αφού πρέπει να περνούν τα σύνορα της Ελλάδας προκειμένου να συνεχίσουν τις προπονήσεις τους.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

"ΠΟΡΝΕΣ" ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΤΟ



«Δεν κομπλάρω καθόλου στην ιδέα να κάνω… στοματικό έρωτα σε έναν άνδρα  και μετά να μου πληρώσει το ποτό. Σιγά, πού είναι το κακό;» Με αυτή την συγκλονιστική απάντηση   η 21χρονη Ε.Χ φοιτήτρια της Οικονομικής Σχολής Ιωαννίνων  «σπάει» τον κύκλο της σιωπής και επιβεβαιώνει  τους ψίθυρους  που ήθελαν  φοιτήτριες από διάφορες σχολές της περιοχής να οδηγούνται σε αυτή την πράξη επί πληρωμή,  με σκοπό  απλά για να καλύψουν τα έξοδα της καθημερινής εξόδου.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΩΝ



Στην σκιά ενός πολιτικού θρίλερ που είναι πιθανό να φθάσει μέχρι το Ειδικό Δικαστήριο εισέρχεται ο κοινοβουλευτικός βίος της χώρας με φόντο την υπόθεση Παπακωνσταντίνου. Σας παρουσιάζουμε βήμα-βήμα την διαδικασία που θα ακολουθηθεί με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο, από την στιγμή που η Βουλή θα αποφασίσει την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Οργανωμένο και συντονισμένο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική.

Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στα σπίτια γνωστών δημοσιογράφων σε Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Λυκαβηττό, Πεντέλη και Μαρούσι. 

Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί μάλιστα αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια. Οι επιθέσεις έγιναν σε διάστημα μιας ώρας, από τις 03.40 μέχρι τις 04.45 τα ξημερώματα, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων από τους καπνούς, εξωτερικά. 

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Αγριεύει ο καιρός από το μεσημέρι και μετά ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΕΥΤΕΡΑ
Περιμένουμε νέα επιδείνωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια με χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες και κυρίως παραθαλάσσιες περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -4 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 1εναν εως 12 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά δηλαδή στη δυτική Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία από -2 εως 13 βαθμούς ενώ στις Κυκλάδες και στην Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 14 βαθμούς.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣ



Ο Γιώργος, υπηρετεί σε ομάδα ΔΙΑΣ της Αττικής, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης της. Είναι 25 ετών, ανύπαντρος. Όπως λέει  στα "Παραπολιτικά", όταν το 2009 κατατάχτηκε στην αστυνομία, το κίνητρο του ήταν από τη μία το αίσθημα της προσφοράς στον πολίτη και από την άλλη ένας σταθερός και σίγουρος μισθός για να μπορεί να ζήσει... Τώρα αυτό έχει αλλάξει, αφού μετά τις τελευταίες μειώσεις παίρνει μισθό 700 ευρώ καθαρά, τα οποία μαζί με πενθήμερα και νυχτερινά μπορεί να φθάσουν μέχρι τα 950 ευρώ... 700 ευρώ δηλαδή, για να βρίσκεται πάνω σε μία μοτοσικλέτα τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα, με κρύο, βροχή, ή καύσωνα και καθημερινά να κινδυνεύει η ζωή του, αφού δεν ξέρει με ποιον αδίστακτο κακοποιό θα βρεθεί ξαφνικά αντιμέτωπος...Τα λόγια του αντικατοπτρίζουν την σκληρή πραγματικότητα : "Πλέον για 700 ευρώ οι αστυνομικοί στην ομάδα ΔΙΑΣ κινδυνεύουμε από τροχαίο ή να μας πυροβολήσουν με καλάσνικοφ, αφού είμαστε καθημερινά εκτεθειμένοι !"

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

AΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Η νέα χρονιά φέρνει μεγάλες αλλαγές για τους εργαζόμενους αλλά και τους συνταξιούχους που θα δουν μεγάλες αλλαγές μέσα στους επόμενους μήνες
Με την είσοδο του νέου έτους, αυξάνονται τα ανώτατα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 έτη και από τα 60 στα 62 έτη το κατώτατο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης.