Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Σε ομολογία ότι οι φορολογικές αρχές δεν γνωρίζουν την ταυτότητα των φορολογούμενων οι οποίο δεν πλήρωσαν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (χαράτσι), προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.


Όπως παραδέχτηκε τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του το ΥΠΟΙΚ είναι ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και το όνομα του συνδρομητή που εμφανίζεται στον λογαριασμό, ο οποίος όμως μπορεί να ανήκει σε ενοικιαστή, πρώην ιδιοκτήτης ή αποβιώσαντα.

Το θέμα απασχόλησε τη Βουλή μετά από ερώτηση που κατέθεσε προς τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί εάν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει πληρώσει το χαράτσι για την κατοικία του ή αν έκανε πράξη την ανακοίνωσή του ότι δεν θα το καταβάλλει και θα δωρίσει το σχετικό ποσό στο Κέντρο Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ.

Ο υφυπουργός αναφέρει στην απάντησή του ότι «η υπηρεσία μας δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο ειδικό τέλος ακινήτων του κ. Τσίπρα και συνακόλουθα ούτε αν το ανάλογο ποσό δεν πληρώθηκε αλλά κατατέθηκε στο ΚΕΘΕΑ, αφού το ειδικό τέλος που αναλογεί σε κάθε ακίνητο συνδέεται με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία δεν είναι καταχωρημένη υποχρεωτικά στο όνομα του κυρίου ή επικαρπωτή του ακινήτου αλλά μπορεί να είναι καταχωρημένη στο όνομα πρώην ιδιοκτήτη, μισθωτή, αποβιώσαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου