Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ



*****Δεδομένη θεωρούν στον Σύριζα την αλλαγή του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική τους επόμενους μήνες .Το ζήτημα συζητήθηκε στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος και κρίθηκε πως θα ήταν εξαιρετικά προβληματικό πολιτικά να μην στηριχθεί μια τέτοια απόφαση,  λόγω του πρόσκαιρου κομματικού συμφέροντος. Μοναδική λύση η επιδίωξη αυτοδυναμίας  του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργαζόμενων σχημάτων  έστω και χωρίς το μπόνους των 50 εδρών..

*****Σχέδιο για την προώθηση μιας νέας γενιάς στελεχών στο προσκήνιο έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ηδη έχει γίνει καταγραφή όλων των προσώπων που έχουν θητεύσει σε κομματικό πόστο με στόχο να δημιουργηθεί μια ομάδα κρούσης που δεν θα έχει πλέον ως σημεία αναφοράς  στελέχη με βαρύ όνομα και πολλά χρόνια κυβερνητικής θητείας. Η κρίσιμη μάχη θα δοθεί στο συνέδριο για την ανάδειξη της νέας κεντρικής επιτροπής όπως θα ξαναγίνει το περίφημο εθνικό συμβούλιο του Γιώργου..

*****Μπορεί ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης να είναι ο πρώτος βουλευτής που πέρασε την πόρτα της Κουμουνδούρου όμως οι γνωρίζοντες λένε πως σύντομα θα βρεθούν ξανά στην ίδια στέγη και οι άλλοι δύο διαφωνούντες στη ΔΗΜΑΡ, Οδ Βουδούρης και Π Μουτσινάς. Πάντως η ανακούφιση στην Αγ Κωνσταντίνου είναι εμφανής. Ο θ Μαργαρίτης έστειλε διαδικτυακό μήνυμα «συμπαράστασης» προς τους συντρόφους του Σύριζα για όσα θα τραβήξουν από το νέο απόκτημα τους (!!).
****** Εκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είχαν οι περιφερειάρχες  για να του θέσουν αναλυτικά το πρόβλημα με τις περικοπές των οδοιπορικών για τους περιφερειακούς συμβούλους. Ο Πρωθυπουργός τους δέχθηκε και τους εξήγησε πως στηρίζει το θεσμό γιατί είναι θέμα λειτουργίας της δημοκρατίας. Από την πλευρά τους, οι περιφερειάρχες εξήγησαν πως το να κόβονται τα λιγοστά οδοιπορικά από τους περιφερειακούς συμβούλους, -τα οποία δε φτάνουν καν για να μετακινηθούν στην έδρα του περιφερειακού συμβουλίου,- στην ουσία μπλοκάρεται  η λειτουργία των περιφερειών. Ο Α. Σαμαράς έδειξε να κατανοεί το πρόβλημα. Κάλεσε άμεσα στο γραφείο του στη Βουλή τον υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ζητώντας τους να βρουν λύση στο ζήτημα. Το συνολικό ετήσιο κόστος για τα οδοιπορικά των 713 περιφερειακών συμβούλων των 13 περιφερειών, με δεδομένο πως γίνονται 20-25 συνεδριάσεις περιφερειακών συμβουλίων το χρόνο, ανέρχεται σε  1.300.000-1.600.000 εκατ. ευρώ.
*****Yπερ ενός ευρύτερου ανασχηματισμού με τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών και από ΠΑΣΟΚ και Δημαρ τάσσεται τώρα και ο Πάνος Μπεγλίτης. Ο πρώην υπουργός και  πρώην εκπρόσωπος του κόμματος είναι από τους λίγους συνεργάτες του Γιώργου αν όχι ο μόνος που εξακολουθεί να ασχολείται με τα κομματικά δρώμενα και δεν έχει εγκαταλείψει το κόμμα.
***** Άρχισε ο προσυνεδριακός πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ. Οι βολές του Γιάννη Μανιάτη δίνουν το στίγμα  «επιτέλους, ας υπάρξει λίγη σιωπή από όλους αυτούς που, τις προηγούμενες δεκαετίες, και δόξα πήραν, και υπουργικά χαρτοφυλάκια «βαριά» πήραν, και κομματικά αξιώματα πήραν. Και ας έρθουν να βοηθήσουν τώρα και να συστρατευθούν σε μία συλλογική, συνολική προσπάθεια να κρατήσουμε το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη όρθια» Και που να ξεκινήσει η κούρσα για τον ανασχηματισμό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου