Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ PROTON

Αύριο απολογούνται  ο Αντώνης Αθανασόγλου, πρώην αντιπρόεδρος της Proton Bank, ο Δημήτρης Σαραμαντής, Μέλος του Δ.Σ. της Proton Bank, ο Τρύφων Κολλίντζας, Διευθύνων Σύμβουλος της Proton Bank, για την υπόθεση του σκανδάλου της Proton Bank, με τις πληροφορίες να θέλουν ότι η 2η ειδική ανακρίτρια Ιω. Χατζάκη θα διατάξει την προφυλάκιση τους.
Ωστόσο η προφυλάκιση δεν σημαίνει και καταδίκη.
Υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις και στοιχεία που θα μπορούσαν να αθωώσουν και τα 3 στελέχη της Proton bank.

Να σημειωθεί ότι δεν κατηγορούνται π.χ. για υπεξαίρεση χρημάτων αλλά ότι διευκόλυναν με τις υπογραφές τους τον Λ. Λαυρεντιάδη.
Ειδικά για τον Α. Αθανάσογλου μπορεί να ειπωθεί ότι επένδυσε όλη την περιουσία του στην Proton bank, την οποία και δημιούργησε μαζί με τον Τζ. Μαρκόπουλο,  ενώ μέχρι και λίγες μέρες πριν η ΤτΕ του ζητήσει να παραιτηθεί κάλυψε με δικά του κεφάλαια ομολογιακό δάνειο και αύξησε τις καταθέσεις του στην τράπεζα.
Κανείς ένοχος δεν αυξάνει τις καταθέσεις του σε μια τράπεζα....στην οποία φέρεται να μην έχει ενεργήσει σύννομα.
Ωστόσο η δικαιοσύνη θα αποφανθεί.
Με βάση την δικογραφία  και οι τρεις φέρονται ότι ενέκριναν σε σύντομο χρονικό διάστημα δάνεια τα οποία στη συνέχεια κατέληγαν σε εταιρείες (αμέσου ή εμμέσου) ενδιαφέροντος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  υπάρχουν και άλλα εντάλματα έτοιμα προς επίδοση. Συνολικά 29 άτομα κατηγορούνται στην υπόθεση Λαυρεντάδη, σύμφωνα με το πόρισμα που έχει συντάξει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης.

Νοσηλεία του κ. Λαυρεντιάδη

Ο κ. Λαυρεντιάδης, βρίσκεται στην ψυχιατρική κλινική του Ευαγγελισμού, επικαλούμενος προβλήματα υγείας και ψυχολογικά προβλήματα.
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερα κακουργήματα, απολογήθηκε την Παρασκευή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και επρόκειτο να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Ωστόσο επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας πρωτοφανής γύρος στα νοσοκομεία της Αθήνας.
Καταρχήν, το Σάββατο κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε μονάδα του νοσοκομείου ψυχικών νοσημάτων στο Δαφνί, όπου όμως δεν έγινε δεκτός.
Την ίδια ημέρα παρουσίασε καρδιαγγειακής φύσεως προβλήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου επίσης δεν έγινε δεκτός με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη ΓΑΔΑ και από εκεί να επανέλθει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και να μεταφερθεί στην ψυχιατρική πτέρυγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου