Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ,ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ



Επείγουσα επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά και τους πολιτικούς αρχηγούς Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη που στηρίζουν την κυβέρνηση, απέστειλε η ΕΣΑμεΑ με την οποία καταθέτει τις προτάσεις της για τη λήψη μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρία/χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους ενόψει του σχεδίου επικαιροποίησης του μνημονίου.
 Τι ζητούν;


Α. Μειωμένο συντελεστή 0,5% για το νέος φόρο ακινήτων – ΕΕΤΗΔΕ που να επεκταθεί και   και για τα πρόσωπα που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία.  .
β) Να αυξηθεί το ποσό της συνολικής αξίας ακίνητης περιουσίας του ατόμου με αναπηρία το οποίο αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις ένταξης στο μειωμένο συντελεστή. 
γ) Ανάλογα ειδικά μέτρα θα πρέπει να ληφθούν για τα άτομα με αναπηρία/χρόνια πάθηση και τις οικογένειές τους κατά το σχεδιασμό του νέου φόρου ακινήτων που θα ισχύσει το έτος 2014.
δ).  Στις ειδικές ευνοϊκές ρυθμίσεις θα πρέπει να  ενταχθούν τα άτομα με αναπηρία χρόνια πάθηση καθώς και τα πρόσωπα (γονείς σύζυγοι κηδεμόνες) που βαρύνονται φορολογικά από άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.  Κατά τον καθορισμό εισοδηματικών κριτηρίων για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το πρόσθετο κόστος κάλυψης αναγκών αναπηρίας και να μην συνυπολογίζεται στο εισόδημα οιοδήποτε αναπηρικό επίδομα.
Να μην ισχύσει η προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα η  μείωση του φετινού εισοδήματος κατά 20% σε σχέση με το εισόδημα του 2010 λόγω του πρόσθετου κόστος για την κάλυψη των επιμέρους αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία.

Ε). Στο σχεδιασμό ρυθμίσεων εθελουσίας εξόδου από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα να δοθούν κίνητρα σε εργαζόμενους με αναπηρία και γονείς/κηδεμόνες ατόμων με αναπηρία για τη συνταξιοδότησή τους. 
Στ ) Να εξαιρεθούν από κάθε μείωση των επιδομάτων και να τροποποιηθεί η πάρξη νομοθετικού περιεχομένου ώστε να επανέλθουν τα δώρα για λόγους κοινωνικής προστασίας 

Πρόταση 4η: Τροποποίηση διατάξεων του ν. 4111/13 που αφορούν στις μειώσεις συντάξεων του ιδιωτικού τομέα. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου