Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η ΝΕΑ «ΑΣΠΙΡΙΝΗ» ΕΧΕΙ ΚΡΗΤΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ



Βιολογικό κατασκεύασμα με βάση φυτικά προιόντα και λάδι που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού
Από τη Μαρία Ενεζλυ
Μία νέα παγκόσμια πατέντα που έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στη χώρο της Φαρμακευτικής βιομηχανίας έχει Κρητική υπογραφή!
Πρόκειται για μία βιολογική κάψουλα  η οποία έχει παρομοιαστεί με την γνωστή σε όλους ασπιρίνη μιάς και οι ευεργετικές της ιδιότητες είναι ισοδύναμες της ασπιρίνης, με την μόνη διαφορά οτι η κάψουλα αυτή ή αλλιώς το σκεύασμα αποτελείται απο φυτικά συστατικά,  καθώς περιλαμβάνει τρία είδη κρητικών βοτάνων τα οποία έχουν διαλυθεί σε ελαιόλαδο.

Η κατά κόσμον Κρητική βιολογική ασπιρίνη που δεν ήρθε να αντικαταστήσει  ή να αποδυναμώσει την ισχύ της  παραδοσιακής ασπιρίνης που όλοι γνωρίζουμε, προσφέρει την δυνατότητα της προστασίας του οργανισμού μας απο το κρυολόγημα ή την γρίπη χρησιμοποιώντας ένα απόλυτα φυσικό προιόν.
Εμπνευστές αυτής της πρωτοποριακής ιδέας είναι οι καθηγητές Ιατρικής, Ηλίας Καστανάς, Χρήστος Λιόνης και ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος. Για την παρασκευή της κάψουλας βέβαια συμμετείχαν η Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου και  Ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Αναμένεται ακόμα η πιστοποίησή της από τον ΕΟΦ, καθώς και από τις ευρωπαϊκές αρχές και την αμερικανική FDA. Και σύμφωνα με τα λεγόμενα των επιστημόνων η κρητική “ασπιρίνη” αναμένεται να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας γιατί παρόλο που αποτελεί ένα εντελώς φυσικό προιόν, οι ιδιότητές του είναι ανάλογες με τις ιδιότητες ενός φαρμάκου. Ο κ. Νίκος Αδαμόπουλος, εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας που διεξάγει τις έρευνες μας μίλησε για αυτό το σκεύασμα και το στάδιο εξέλιξης στο οποίο βρίσκεται, «Αυτή τη στιγμή το σκεύασμα βρίσκεται υπό κλινική έρευνα στην Κρήτη. Όταν ολοκληρηρωθούν τα αποτελέσματα της έρευνας τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις. Τώρα όσον αφορά στο όνομα, γιατί έχει διαδοθεί και επικρατήσει, ο όρος “ Βιολογική Ασπιρίνη”, αυτό που μπορώ να σας πώ, είναι οτι το ακριβές όνομα θα οριστεί όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες.. Το μόνο σίγουρο όμως είναι οτι δεν θα έχει να κάνει με την λέξη ασπιρίνη
Σύμφωνα με τις λαικές παραδόσεις το συγκεκριμένο αφέψημα, που αποτελείται απο τρία διαφορετικά βότανα και ελαιόλαδο μέσα στο οποίο είναι διαλυμένα, θεωρείτο παλιό κρητικό γιατρικό κατά της γρίπης, κάτι τελικά που επιβεβαιώνεται μέσα απο την 12χρονη μελέτη των επιστημόνων του πανεπιστημίου της Κρήτης.
Απο ότι φαίνεται οι επιστήμονες θέλησαν να εκμεταλλευτούν τα λεγόμενα γιατροσόφια που χρησιμοποιούσαν οι “παλιοί” μιας και τότε δεν είχαν την πολυτέλεια των φαρμάκων και σε συνδυασμό με τις σύγχρονες μεθόδους να δημιουργήσουν ένα φυσικό φάρμακο, ή σκεύασμα, όπως οι ίδιοι το αποκαλούν, ώστε ο οργανισμός να μην επιβαρύνεται απο τις χημικές ουσίες των φαρμάκων. Παρόλα αυτά, οι ίδιοι αποφεύγουν να αποκαλύψουν τα βότανα μιας και η χρήση τους δεν υποκαθιστά τυχόν φαρμακευτική αγωγή και πρέπει να γίνεται με προσοχή, αφού αλόγιστη κατανάλωση μπορεί να επιφέρει αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, ακόμη δε και βλάβη στην  υγεία.
Για αυτό λοιπόν το λόγο, αλλά για να αποφύγουν το φαινόμενο της τηλεοπτικής “ φραπελιάς”, κατά το οποίο όλοι πήγαιναν και κούρευαν τα φύλλα της ελιάς και τα χτυπούσαν στο μίξερ, κρατούν την συνταγή ως επτασφράγιστο μυστικό. Όπως όλοι θυμόμαστε,πολλοί απο τους ασθενείς, αλλά και συγγενείς αυτών, όταν άκουγαν οτι μπορεί να επιτευχθεί αντιμετώπιση του καρκίνου με χυμό από φύλλα ελιάς, εγκατέλειπαν τις συμβατικές θεραπείες με αποτέλεσμα να θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο. Και μάλιστα η απήχηση ήταν τόσο μεγάλη που η είδηση επεκτάθηκε τόσο γρήγορα στον Ελληνικό πληθυσμό με αποτέλεσμα να λειτουργήσει η διαδικασία δυσφήμισης προκειμένου να σταματήσει όλοι αυτή η παραφιλολογία. Φοβούμενοι αυτό ακριβώς, οι επιστήμονες του κρητικού σκευάσματος και προκειμένου να προστατεύσουν την  συγκεκριμένη φόρμουλα προτιμούν να μιλήσουν όταν έρθει η σωστή στιγμή, δηλαδή όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες έρευνας. Η γνησιότητα και οι ιδιότητες του προιόντος είναι ξεκάθαρες και για αυτό το λόγο οι επιστήμονες από τα πρώτα στάδια έρευνας του φαρμάκου, απέδειξαν με την δημιουργία αυτής της παγκόσμιας πατέντας με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ότι οι Κρητικοί που κατανάλωναν το κοκταίηλ βοτάνων παρουσίαζαν ισχυρή αντίσταση στα κρυολογήματα και στις λοιμώξεις. Συγκεκριμένα, οι ιδιότητες του φυσικού αυτού φάρμακού είναι, προστασία από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, ανακούφιση από το κρυολόγημα, καταπολέμηση της κοινής γρίπη, δράση ενάντια στον πυρετό και επίσης διαθέτει και αναλγητικές ιδιότητες.
Ωστόσο ο καθηγητής Ηλίας Καστανάς, ένας εκ των επιστημόνων που εφυήραν την μαγική κάψουλα δεν θέλει να πεί τίποτα προς το παρών και επιφυλάσσεται να μιλήσει στο άμεσο μέλλον που πιστεύει όπως όλα δείχνουν οτι το θέμα του συγκεκριμένου σκευάσματος θα μπει στην τελική ευθεία.
 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από τις δοκιμές που έχουν  γίνει έως σήμερα με την κάψουλα δεν παρουσιάστηκαν  μέχρι στιγμής, επιπτώσεις ή παρενέργειες στην υγεία των «ασθενών». Η δοσολογία που  συστήνεται θα είναι παρόμοια με την κατανάλωση 2 με 3 ροφημάτων την ημέρα, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις η τιμή πώλησής της δεν θα ξεπερνάει το 1 ευρώ.
Η βιολογική αυτή κάψουλα της Κρήτης αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στον τομέα της φαρμακολογίας και το μόνο που αναμένεται είναι  η ολοκλήρωση των ερευνών και η πιστοποίηση της μέσα στο 2013, ωστε να μπορούμε να μιλάμε για την παγκόσμια πατέντα η οποία στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για τα φαρμακεία όλου του κόσμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου