Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Φτιάξε το δικό σου περιβόλι με ένα “κλικ”




Φρέσκα βιολογικά λαχανικά και φρούτα απο το μποστάνι στην πόρτα σας..

Έχουν περάσει χρόνια απο τότε που οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων είχαν την δυνατότητα να γεύονται, παντός είδους ζαρζαβατικά και να αισθάνονται την μυρωδιά και την γεύση τους αυτούσια. Μικρές αποδράσεις σε χωριά και μέρη της επαρχίας τους υπενθύμιζαν πως είναι το κολοκυθάκι, τί γεύση έχει η ντομάτα, ενεργοποιώντας  τις αισθήσεις τους προκειμένου να εκτιμήσουν τον πλούτο της γης και την προσπάθεια των αγροτών που βρίσκονταν στα χωριά και καλλιεργούσαν όλα αυτά τα λαχανικα, τα οποία έκοβαν με τα χέρια και μετέφεραν στο μεσημεριανό τραπέζι δίχως χημικά και ορμόνες.
Μια απόλαυση που δυστυχώς μέχρι πρότινος, ο κάτοικος της τσιμεντούπολης δεν είχε την δυνατότητα να ευχαριστηθεί. Πλέον όμως, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την εντατική χρήση του διαδικτύου τα πράγματα έχουν ανατραπεί. Μια σύγχρονη λοιπόν, καινοτόμος υπηρεσία που δίνει σε όλους την δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους πραγματικό περιβόλι, είναι το «Γίνε Αγρότης». Ένα εγχείρημα άμεσης δικτύωσης και επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών και του τελικού καταναλωτή εξασφαλίζοντας συγκομιδή αγροτικών προϊόντων που γεμίζουν το καλάθι των νοικοκυριών όλο τον χρόνο! Ιδρυτής του, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, Οικονομολόγος, ο οποίος ξεκίνησε το εγχείρημα αυτό πριν απο ενάμιση χρόνο όταν εργαζόταν σε εταιρεία με κοσμήματα. «Το μεσημέρι που είχαμε το διάλλειμα για φαγητό, πήγαινα στην κουζίνα για να φτιάξω μια σαλάτα απο λαχανικά που είχα απο το μποστάνι μου στην Εύβοια και οι συνάδελφοί μου διαπίστωναν με έκπληξη, που την έβλεπες ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, οτι αυτά τα λαχανικά έχουν άρωμα και γεύση. Επειδή λοιπόν η αντίδραση κάθε φορά που έκοβα σαλάτα ήταν η ίδια, άρχισε να μου στριφογυρίζει στο μυαλό κατά πόσο είναι έυκολο να έχει κάποιος φρέσκα βιολογικά λαχανικά στην πόρτα του σπιτιού του. Και μιας και η εποχή παρέχει όλες τις δυνατότητες σκέφτηκα την ιδέα του διαδικτυακού περιβολιού».

Ο καταναλωτής μέσα από την ιστοσελίδα www.gineagrotis.gr μπορεί να επιλέξει το χωράφι και τα προϊόντα που θέλει να καλλιεργήσει και να παίξει με τα ποσοστά ανάλογα με την προτίμηση που έχει στα λαχανικά. «Ο πελάτης επιλέγει την ποσότητα που θέλει να λαμβάνει απο το κάθε λαχανικό και έχει τη δυνατότητα να γίνει συνδρομητής για μια δοκιμαστική περίοδο δύο μηνών προκειμένου να εξακριβώσει και ο ίδιος την εγκυρότητα των υπηρεσιών μας». Νέοι αγρότες αναλαμβάνουν να καλλιεργούν για εκείνον, εποχιακά λαχανικά και φρούτα, σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και πάντα με πιστοποίηση. Μάλιστα, ο ίδιος συμμετέχει διαδραστικά στην διαδικασία της παραγωγής, και έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το χωράφι που έχει νοικιάσει, αφού πρώτα βέβαια συννενοηθεί με τους υπεύθυνους προκειμένου να οριστεί το ραντεβού.
Όταν δρομολογηθούν λοιπόν όλες οι διαδικασίες, από την αρχή της συγκομιδής και για μέχρι έναν ολόκληρο χρόνο, ο συνδρομητής της υπηρεσίας έχει κάθε εβδομάδα φρέσκα προϊόντα στην πόρτα του. Όπως επισημαίνει ο κ. Κοτσολιούτσος, «Η παράδοση δεν έχει καμία επιβάρυνση και η συνδρομή είναι πολύ πιο οικονομική αν αγοραζε κάποιος λαχανικά απο το super market και την λαική αγορά. Συγκεκριμένα το κόστος φτάνει μέχρι και 30% κάτω σε σχέση με την λαική αγορά και λίγο παραπάνω σε σχέση με το super market». Οι πελάτες που επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο για να εξασφαλίζουν τα λαχανικά της εβδομάδας τους είναι περισσότερο νέοι άνθρωποι που ξέρουν καλύτερα το διαδίκτυο και ρισκάρουν να δοκιμάσουν κάθετι καινούργιο και ακολουθούν οικογένειες που θέλουν για τα παιδιά τους υγιεινά προιόντα. « Το μεγαλύτερο ποσοστό πελατών κυμαίνεται απο 40-50 ετών και η καλύτερη διαφήμιση για εμάς είναι η διάδοση των παροχών μας απο στόμα σε στόμα».  
Τα λαχανικά κόβονται το πρωί και παραδίδονται μέσα σε καλάθια σε ειδική συσκευασία την ίδια μέρα, όπως χαρακτηριστικά λέει ο κος Γιώργος Καραντώνιας, καλλιεργητής-παραγωγός του «Γίνε αγρότης». Στην περιοχή Αφράτι, έξω απο την Χαλκίδα  όπου καλλιεργεί σε έκταση 25 στρεμμάτων λαχανικά, επισημαίνει κάποια βασικά σημεία.. «Στο μυαλό έχω πάντα τις ποσότητες απο τα λαχανικά που χρειάζεται ο κάθε πελάτης και απο την στιγμή που θα κοπούν συσκευάζονται για να παραδοθούν. Όλα είναι βιολογικά και τα λιπάσματα που χρησιμοποιώ είναι φυτικής προέλευσης μιας και προέρχονται απο ορυκτά, φύκια ή κοπριές ζώων. Για την προστασία τους χρησιμοποιώ θειάφι, χαλκό, ασβέστη και βάκιλοι(φυσικοί εχθροί των εντόμων)». Αξίζει να αναφερθεί οτι σε περίπτωση πλεονασμού των προιόντων ή απουσίας του καταναλωτή για κάποια περίοδο, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής στην νέα διεύθυνση ή παροχής των προιόντων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, κάτι που ούτως η άλλως οι υπεύθυνοι πραγματοποιούν ανεξαρτήτου πελατών.
Βασικός σκοπός του «Γίνε Αγρότης» ωστόσο, είναι να αποτελέσει τον κρίκο επανασύνδεσης του σύγχρονου ανθρώπου με την ηθική της γης και ο κος Ιωάννης Σπυράκος, γιατρός στο επάγγελμα και συνδρομητής, το επιβεβαιώνει. « Επιλέγοντας τον συγκεκριμένο ιστότοπο, έχω εξασφαλίσει για εμένα, τα ανίψια μου και τους φίλους μου, βιολογικά προιόντα για τα οποία είμαι σίγουρος για την πιστοποίησή τους. Έτσι χειμώνα –καλοκαίρι, ξέρω οτι θα απολαμβάνω γευστικά προιόντα σε χαμηλότερη τιμή απο το super market και είμαι τόσο ευχαριστημένος που το έχω συστήσει και σε άλλους».
Δεν πρόκειται για σκηνή από το μέλλον, ούτε για ηλεκτρονικό παιχνίδι, αλλά για μια νέα, σύγχρονη και καινοτόμο υπηρεσία που δίνει σε όλους την δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους πραγματικό περιβόλι, εξασφαλίζοντας φρεσκοκομμένα βιολογικά λαχανικά εποχής και φρούτα εγγυημένης άριστης ποιότητας, στην πόρτα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου