Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Helmut Schmidt: Aναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Προτείνει να πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη των πιστωτών της Ελλάδας

Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Helmut Schmidt.
"Η νέα αναδιάρθρωση του πλέον υπερχρεωμένου κράτους της Ευρωζώνης είναι αναπόφευκτη", δηλώνει ο 95χρονος σήμερα Schmidt, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο MarketWatch.
"Οι Γερμανοί θα επιχειρήσουν να λύσουν το ελληνικό πρόβλημα μέσω της συνηθισμένης οδού, ήτοι χορηγώντας κεφάλαια. Το πρόβλημα του ελληνικού χρέους παραμένει. Είναι μαζί μας", επισημαίνει ο Schmidt, που διετέλεσε Καγκελάριος της Γερμανίας την περίοδο 1974 - 1982.
"Οι Γερμανοί θα συναινέσουν στη χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα. Θα συμφωνήσουν σε μια επιμήκυνση (reschedule)  του ελληνικού χρέους. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η ΕΚΤ - οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας αυτή τη στιγμή - θα πρέπει να προχωρήσουν στη μερική διαγραφή του ελληνικού χρέους. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες", εξηγεί.
Ταυτόχρονα προτείνει πως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια διεθνής διάσκεψη των πιστωτών της Ελλάδας, παρόμοια με εκείνη που είχε πραγματοποιηθεί για την αναδιάρθρωση του γερμανικού χρέους, μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
"Είναι έτοιμοι οι Γερμανοί ψηφοφόροι να συναινέσουν σε μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους;" ερωτάται από τον δημοσιογράφο ο Schmidt.
"Δεν έχει σημασία. Οι ψηφοφόροι θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησής τους, της γερμανικής κυβέρνησης", απαντά με νόημα.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου