Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η κριση φερνει πισω το προξενιο!




Αυξηση παρουσιαζει η πελατεια στα γραφεια συνοικεσιων..

Αν ακουγατε την λεξη “προξενιο” τι θα σας ερχοτανε πρωτα απο ολα στο μυαλο? Σιγουρα οι θρυλικες σταμνες,η αειμνηστη  Γεωργια Βασιλειαδου, ο Αυλωνιτης, η προικα που αποτελουσε δελεαστικο κομματι της εποχης και κοπελες να συναντουν επιδοξους γαμπρους οι οποιοι ψαχνουν, κατα βαθος, το καλο κοριτσι που ταζουν οτι θα το εχουν βασιλισσα. Και ολα αυτα σε ενα μακρινο παρελθον, τοτε που η ασπρομαυρη τηλεοραση κρατουσε συντροφια στις παρεες που μαζευονταν να απολαυσουν τις ελληνικες,  all time classic, ταινιες.
Και ομως, η λεξη “ προξενιο” ειναι πλεον συνωνυμο των καιρων μας και αποτελει την νεα μοδα στην εποχη της κρισης. Ναι καλα ακουσατε, εν ετει 2013 επιστρεφουμε στον παλιο πατροπαραδοτο τροπο και τα γραφεια συνοικεσιων σαν μια συγχρονη πλεον Γεωργια Βασιλειαδου αναλαμβανουν να βρουν ταιρι σε οποιον το επιθυμει και αυτοι που το επιθυμουν αποτελουν συμφωνα με στοιχεια ενα πολυ μεγαλο ποσοστο. Πριν παει το μυαλο σας σε υπερηλικες που αισθανονται μοναξια και σε ατομα που εχουν αποτυχει παταγωδως να κανουν μια σωστη σχεση και βρισκονται σε κατασταση  απελπισιας, να σας πουμε οτι στα γραφεια συνοικεσιων απευθυνονται νεοι, καλλιεργημενοι ανθρωποι που απλα θελουν να κανουν οσο γινεται την πιο σωστη επιλογη. Ο ιδιοκτητης ενος απο τα πιο παλια και γνωστα γραφεια συνοικεσιων μαλιστα, κος Παππας μιλαει για το elit κομματι της κοινωνιας. « Το γραφειο μας διατηρειται εδω και 3 γενιες, απο το 1039. Πριν δηλαδη και απο τον πολεμο..Τοτε που ο παππους μου ηταν κτηματομεσιτης και πουλουσε γη σε γιατρους, δικηγορους και οι οποιοι μαζι με τα κτηματα που αγοραζαν τον ρωτουσαν αν εχει και καμμια καλη κοπελα να τους γνωρισει. Μεχρι σημερα λοιπον, αυτο που χαρακτηριζει το γραφειο μας ειναι η καλη και αξιολογη πελατεια.
Αρκει να σας αναφερω οτι στην πλειοψηφια τους οσοι μας επισκεπτονται κυμαινονται απο 33 εως 45 ετων. Ειναι ανθρωποι που βρισκονται σε ηλικια γαμου, με πολυ καλο status, απο ευπορες και γνωστες οικογενειες, οι οποιοι ψαχνουν να βρουν ενα ατομο που να τους ταιριαζει, εννοωντας να εχουν τα ιδια ενδιαφεροντα, τις ιδιες ανησυχιες, να μπορουν να επικοινωνουν και να ταιριαζει η χημεια τους. Να εχουν την ιδια οπτικη των πραγματων. Τοσο οι αντρες οσο και οι γυναικες που μας επισκεπτονται, ειναι απογοητευμενοι γιατι δεν βρισκουν ταιρι αναλογων προσοντων, δηλαδη να ταιριαζουν στο τι θελουν, να εχουν τα ιδια ενδιαφεροντα και να ειναι γενικοτερα ανταξιο των προσδοκιων τους. Γ’αυτο το λογο απευθυνονται σε εμας γιατι ξερουν οτι θα κανουν την πιο ασφαλη επιλογη που θα ειναι πιο κοντα στα “ θελω ” τους.  » Ο κ. Παππας που μετραει στο ενεργητικο του 16.500 γαμους θυμαται οτι προ κρισης το γραφειο του αναμεσα στα ραντεβου της ημερας ειχε τουλαχιστον δυο γαμους, κατι που με την κριση αλλαξε. « Εν οψει κρισης εχει αυξηθει η δουλεια κατα 40% αλλα οχι τοσο οι γαμοι, μιας και οι περισσοτεροι προτιμουν την συμβιωση και η αληθεια ειναι πως αυτο δεν με χαροποιει καθολου γιατι ειτε ο ενας καταπιεζεται που ιδανικα θα ηθελε γαμο, ειτε υπαρχει μια κατασταση βολεματος που και αυτη δεν ειναι και οτι καλυτερο.» Αναμεσα στους πελατες ειναι και πολυ διαζευγμενοι,που θελουν να ξεπερασουν με μια νεα σχεση τον παλιο συντροφο, χηροι και ανθρωποι που εχουν κανει ηδη εναν αποτυχημενο γαμο και δεν θελουν να το επαναλαβουν. « Αυξηση σημειωνει και ο αριθμος των ξενων που εχουν υψηλη θεση σε πρεσβειες, πολυεθνικες εταιρειες και αναγκαζονται λογω δουλειας να μεινουν στην Ελλαδα η αντιστοιχα Ελληνες που αναγκαζονται να μεινουν στο εξωτερικο και θελουν μια συντροφο να τους ακολουθησει. Η ζητηση ειναι τοσο μεγαλη που πλεον και μεσω της ιστοσελιδας μας www.pappas.gr εξυπηρετουμε τους υποψηφιους πελατες μιας και μεσα σε αυτο το ιντερνετικο χαος ο χρηστης προσπαθει να βρει αξιοπιστια και η προτιμηση του μας τιμα. » Κυριο μελημα του γραφειου ειναι να σπρωξουν τα ζευγαρια στην εκκλησια και να εξελιχθει ο δεσμος. Και αυτο γινεται μεσα απο μια διαδικασια ωστε να γνωρισουν τους υποψηφιους καλυτερα. « Αυτο που βλεπω τη σημερον ημερα ειναι αντρες που ενω δειχνουν να χαιρονται με την εξελιξη και την δυναμικοτητα μιας γυναικας απο την αλλη το φοβουνται και δισταζουν να παρουν την κατασταση στα χερια τους. Εκει λοιπον παρεμβαινω εγω και δινω “χερι βοηθειας” που λενε ». Μοδα των καιρων αποτελουν και τα speed-dating η αλλιως γρηγορα ραντεβου.. « 10 αντρες και 10 γυναικες που βρισκονται σε αναλογη ηλικια, με αναλογη εμφανιση και ενδιαφεροντα, βρισκονται σε εναν χωρο και καθε 10’ αλλαζουν παρτενερ προκειμενου να δουνε ποιος τους ταιριαζει καλυτερα. Σε ειδικες δηλωσεις λοιπον σημειωνουν ποιος τους αρεσε και οταν το προσωπικο τις συγκεντρωσει αναλογα με τις απαντησεις κανει τα ταιριασματα. Ειναι πολυ της μοδας και αρκετοι αυτοι που το επιλεγουν.»
Και επειδη σε καθετι οι αποδειξεις και τα ντοκουμεντα πειθουν, ο ιδιοκτητης κος Παππας αποτελει τρανο παραδειγμα για το γραφειο του και “ζωντανη διαφημιση” θα λεγαμε, καθως εδω και 17 χρονια ειναι παντρεμενος και εχει και τρεις πανεμορφες κορουλες με την συζυγο του, που του βρηκε το γραφειο του για τον ιδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου