Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ;

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε πει την περίφημη φράση "Όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια" αναφερόμενος στην μετατροπή της ποινής των συνταγματαρχών από θανατική σε δια βιου φυλάκιση.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει για πολλές περιπτώσεις που ακόμα και αν κάποιος καταδικασθεί σε ισόβια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει όλη του την ζωή στην φυλακή.

Με αφορμή την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, η κάθειρξη 20 ετών που του επιβλήθηκε δεν σημαίνει ότι θα μείνει 20 χρόνια στην φυλακή. Η απόφαση αυτή σύμφωνα με νομικούς αν μεταφραστεί δείχνει ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος θα μείνει στην φυλακή τουλάχιστον 8 χρόνια. Σημειώνεται ότι ήδη ο Ακης Τσοχατζόπουλος εκτίει ποινή 8 χρόνων κάθειρξης για παραβάσεις του πόθεν έσχες.

Τι θα συμβεί στην συνέχεια;

Σύμφωνα με την Καθημερινή, όταν θα γίνει συγχώνευση των ποινών, η συνολική ποινή θα είναι της τάξης των 24 ετών.


Αν ζητηθεί η αποφυλάκισή του με όρους, σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής, δηλαδή, 8 χρόνια.

Υπάρχει όμως και άλλη μια παράμετρος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι άνω των 70 ετών και ο νόμος προβλέπει άλλη μεταχείριση για ηλικιωμένους κρατούμενους.

Υπάρχει όμως και μια πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας που έκρινε ότι «κατάδικος άνω των 70 ετών για κακούργημα, για να αποφυλακιστεί υπό όρο, πρέπει να έχει εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του, χωρίς ευεργετικό υπολογισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου