Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Η διαπραγμάτευση έχει παγώσει. Εκείνο που εκνευρίζει περισσότερο απ' όλα τους δανειστές και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι ότι από την αρχή του χρόνου η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. και εκεί σχεδόν αναγκαστικά θα μπουν σε διαπραγμάτευση. Έτσι οι τροικανοί φαίνεται πως πιέζουν βρίσκοντας αφορμές ώστε να αναβάλουν την επί της ουσίας συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ανοιχτό μένει το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας και της ΛΑΡΚΟ που αποτελεί και προϋπόθεση για τη δόση. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η τηλεδιάσκεψη της ελληνικής πλευράς με την τρόικα πάει από αναβολή σε αναβολή με υπαιτιότητα της τρόικας.

ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ σχετίζονται άμεσα και με το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Οι τροικανοί απαιτούν απολύσεις εδώ και τώρα χωρίς να δίνουν καμία πίστωση χρόνου παρά το γεγονός ότι η διαθεσιμότητα προχωράει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Χάος χωρίζει την τρόικα με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών τόσο σε ό,τι αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα που εκτιμάται από την Αθήνα στα 500 εκατομμύρια με την τρόικα να λέει πως δεν θα ξεπεράσει τα 300 (αρχικά οι τροϊκανοί έκαναν λόγο για μηδενικό πλεόνασμα), όσο όμως και σε ό,τι αφορά στην ύφεση με την τρόικα αν και έχει εγκαταλείψει την αρχική εκτίμηση του 4,2% στο 4%, δεν δέχεται όμως σε καμία περίπτωση ότι θα κυμανθεί στο 3,5% όπως υπολογίζει η ελληνική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου