Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

OI MΙΣΘΩΤΟΙ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Αν σας έλεγαν ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πληρώνουν τις μισές συντάξεις των εργοδοτών τους θα το πιστεύατε;
Και όμως συμβαίνει. Ιδού η μικρή και διδακτική ιστορία:
Η τρόικα ζήτησε, πάλι, από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τον νόμο που ψήφισε η ελληνική Βουλή πριν δύο χρόνια. Δηλαδή:
Να επιβληθεί φόρος 0,2‰ (δύο τοις χιλίοις) στον τζίρο των επιχειρήσεων, με σκοπό να συγκεντρωθούν 600 εκατ. ευρώ για να καλυφθεί το έλλειμμα των 655 εκατ. ευρώ του ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών).
Αφορμή γι’ αυτή τη ρύθμιση ήταν η διαπίστωση ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ «αδυνατούσαν» λόγω της κρίσης να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους σε ποσοστό 55%.
Όμως, σύντομα αποκαλύφθηκε το ασύστολο ψέμα. Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν πλήρωναν τις εισφορές τους και τον καιρό των «παχέων αγελάδων» (2004-2009 σε ποσοστό 45%). Άρα μόνο ένα 10% μπορούσε να επικαλεσθεί την κρίση
.
Αλλά το σκάνδαλο δεν σταματά εδώ. Το καλοκαίρι που πέρασε η Βουλή ψήφισε: Να επεκταθεί η πληρωμή εισφοράς αλληλεγγύης από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους για ένα χρόνο ακόμη. Έτσι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν το 1 έως 4% της σύνταξης ή του μισθού τους για να πάρουν σύνταξη οι… εργοδότες τους.
Αν τώρα εφαρμοστεί και ο νόμος για τον φόρο 0,2‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν (για δεύτερη φορά αυτοί) μαζί με όλους τους άλλους καταναλωτές, δηλαδή ολόκληρο τον ελληνικό λαό, για να πάρουν σύνταξη οι εργοδότες τους.
Είναι φανερό λοιπόν πως μόνο στην Ελλάδα (σ’ ολόκληρο τον πλανήτη Γη) ισχύει το παράδοξο: Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι να είναι πλούσιοι και οι εργοδότες τους να είναι φτωχοί!
Έμποροι, βιοτέχνες, βιομήχανοι, εργολάβοι, υπεργολάβοι, ξενοδόχοι, εστιάτορες, ταβερνιάρηδες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές, αγρότες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και άλλοι λοιποί φορολογούμενοι πένονται. Τριγυρίζουν στους δρόμους πειναλέοι, κουρελήδες και άστεγοι. Για του λόγου το ασφαλές ιδού τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων:
Το 60% των ελευθέρων επαγγελματιών (δηλαδή 207.729 στους 347.304) δήλωσαν ότι ζουν μόνο με 1.000 – 6.000 ευρώ το χρόνο!
Γενικότερα πάνω από 3,2 εκατομμύρια «Λοιποί Φορολογούμενοι» πλήρωσαν το 2012 μόλις 3 δισ. ευρώ άμεσους φόρους και άλλα τόσα πλήρωσαν οι κάθε είδους εταιρείες (Α.Ε., ΕΠΕ, Ο.Ε, Ε.Ε.).
(Οι περισσότεροι μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν ετήσιο εισόδημα από 6.000 – 20.000 – και οι υπόλοιποι ακόμα περισσότερα- και πλήρωσαν άμεσους φόρους πάνω 9 δισ. ευρώ).
Παρ’ όλα αυτά οι «λοιποί φορολογούμενοι» (από τους γιατρούς έως τους τραγουδιστές και από τους εμπόρους έως τους ταβερνιάρηδες), έφαγαν, ήπιαν, ντύθηκαν, αγόρασαν σπίτια κι αυτοκίνητα, πήγαν διακοπές και ταξίδια, έστειλαν τα παιδιά τους στα σχολεία, τα φροντιστήρια, τα γυμναστήρια και τις καφετέριες, ενώ οι ίδιοι έπνιξαν τον καημό τους στα σκυλάδικα. Κι αυτά μόνο με 3.000-4.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα.
Υπάρχουν βέβαια οι διαδόσεις που λένε ότι όλα αυτά τα κάνουν:
Κλέβοντας γύρω στα 10 δισ. ευρώ από καταναλωτές και δημόσιο στο ΦΠΑ
Πραγματοποιώντας μια φοροδιαφυγή 15-20 δισ. ευρώ τον χρόνο
Κρατώντας ανασφάλιστους 350.000-400.000 μισθωτούς στερώντας από το ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία τις εισφορές τους.
Ούτε, φυσικά, η κυβέρνηση, τα κόμματα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα συνδικάτα πιστεύουν αυτές τις διαδόσεις. Γι’ αυτό και από την Άκρα Αριστερά έως την Άκρα Δεξιά και το Κέντρο, όλοι έχουν ένα σύνθημα μόνο:
«Να πληρώσουν οι πλούσιοι». Δηλαδή οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Ακόμη και τις συντάξεις των εργοδοτών τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου