Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Θα κατατεθεί σχετική διάταξη στη Βουλή ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών – To επόμενο 10ημερο θα κριθεί το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση
Το κίνητρο των αποδείξεων θα επαναφέρει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το υπουργείο Οικονομικών σε νομοσχέδιο που θα ομαδοποιήσει τις φορολογικές απαλλαγές, εκπτώσεις, κίνητρα κ.α.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής είπε ότι «έως το τέλος Ιουλίου θα κατατεθεί  ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών. Τον Σεπτέμβριο θα έρθει νομοσχέδιο με κωδικοποιημένες τις φορολογικές απαλλαγές τις εκπτώσεις και τα κίνητρα», ενώ για το κίνητρο των αποδείξεων εξήγησε ότι «στηρίζουμε την φορολογική συνείδηση και θα καταθέσουμε σχετική διάταξη τον Σεπτέμβριο που το μέτρο θα συνδεθεί με κίνητρα».

Πέραν αυτών, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε εξαιρετικά «δύσκολη» την πρόσφατη διαπραγμάτευση με την τρόικα και πρόσθεσε «Σταθήκαμε όρθιοι! Αποφύγαμε τη μη λήψη δόσης λόγω χαμηλής απόδοσης στο μέτρο της κινητικότητας, αποφύγαμε την εισφορά 2 τις χιλίοις και την μείωση μισθών και συντάξεων στους ένστολους ενώ για αυτούς που θα απολυθούν διαπραγματευτήκαμε και θα γίνονται προσλήψεις».

Σημείωσε ότι «εργαστήκαμε εντατικά για να κλείσουμε το κενό για το 2013 και 2014. Καθίσαμε και είχαμε έστω και στο παρά πέντε συμφωνία και εγκρίθηκε η δόση 6,8 δις ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι θα ψηφίσουμε εγκαίρως το ν.σ. για να μπορούν να συνεδριάσουν και τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια που δίνουν τα χρήματα. Δεν πήραμε κουτσουρεμένη δόση. Τον Ιούλιο θα πάρουμε 2,5 δις ευρώ , 1,8 δις ευρώ τον Αύγουστο από το ΔΝΤ και τον Οκτώβριο 500 εκ. ευρώ από το ΔΝΤ και άλλα 500 εκ. ευρώ από επαναγορά ομολόγων».

Για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ εστίασης είπε ότι θα ξεκαθαρίσει το επόμενο 10ήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου