Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

"ΠΟΡΝΕΣ" ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΤΟ



«Δεν κομπλάρω καθόλου στην ιδέα να κάνω… στοματικό έρωτα σε έναν άνδρα  και μετά να μου πληρώσει το ποτό. Σιγά, πού είναι το κακό;» Με αυτή την συγκλονιστική απάντηση   η 21χρονη Ε.Χ φοιτήτρια της Οικονομικής Σχολής Ιωαννίνων  «σπάει» τον κύκλο της σιωπής και επιβεβαιώνει  τους ψίθυρους  που ήθελαν  φοιτήτριες από διάφορες σχολές της περιοχής να οδηγούνται σε αυτή την πράξη επί πληρωμή,  με σκοπό  απλά για να καλύψουν τα έξοδα της καθημερινής εξόδου.

  Οι αποκαλύψεις της νεαρής προκαλούν αίσθηση και έντονο προβληματισμό  για τις δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις που επιφέρει η εφαρμογή των επώδυνων μέτρων στην οικονομία. Κορίτσια της διπλανής πόρτας από οικογένειες που δεν έχουν πια  την οικονομική δυνατότητα να τις σπουδάσουν πέφτουν στην παγίδα του εύκολου χρήματος και γίνονται πεταλουδίτσες της νύχτας. Η «εξομολόγηση» της 21χρονης είναι αποκαλυπτική για το πώς πήρε η ίδια την κάτω βόλτα και μπήκε σε αδιέξοδο.  
«Προέρχομαι από φτωχή οικογένεια με άλλα τέσσερα αδέλφια. Οικονομικά τα φέρνουμε πολύ δύσκολα. Η οικογένειά μου ζει στην Αθήνα και δεν μπορεί να μου στέλνει τα χρήματα που απαιτούνται για τις σπουδές μου όπως παλιά. Έχω δουλέψει σε διάφορες δουλειές για να επιβιώσω αλλά και εκει όλοι μου την έπεφταν.  Προσπάθησα και σαν σερβιτόρα και σαν καθαρίστρια και πράγματι έχω καθαρίσει αρκετές τουαλέτες. Εκεί δέχτηκα και να με βρίζουν και να με ταπεινώνουν. Όμως δεν πήγαινε άλλο.  Ας μη μιλάμε για ηθική! Η ζωή μας στην Ελλάδα έχει γίνει ένα μεγάλο μπ….ο . Η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη, δουλειές τώρα ούτε για δείγμα… Δουλειά είναι να κάνεις κάτι και να πληρώνεσαι… υπηρεσία προσφέρεις. Κάνεις στοματικό σεξ και σου πληρώνουν το ποτό, που στοιχίζει περίπου 6 ευρώ! Το ίδιο είναι» υποστηρίζει η 21χρ. φοιτήτρια.
Η απάντησή της σοκάρει. Μια νεαρή κοπέλα  με απόλυτα κυνικό τρόπο περιγράφει πως ο έρωτας στη ζωή της γίνεται υπηρεσία και το κορμί της αποκτά τιμολόγιο.. Είναι φανερό πως η κρίση αποκτά πλέον και ηθικά χαρακτηριστικά αγγίζοντας το πιο τρυφερό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.  

Η επόμενη ερώτηση είναι αναπόφευκτη. « Τους γονείς σου, την οικογένεια σου δεν  τους σκέφτεσαι; 
Στέκεται για λίγο σκεπτική και απαντά: «Δεν το γνωρίζουν. Με αυτό τον τρόπο όμως νιώθω να τους βοηθάω. Στο σπίτι υπάρχουν άλλα τρία παιδιά. Η μητέρα μου είναι άνεργη και ο πατέρας μου έχει να πληρωθεί τρεις μήνες», προσθέτει.

Κοινό μυστικό
Η σοκαριστική δήλωση της φοιτήτριας   φέρνει στην επιφάνεια το ζήτημα που σε μικρότερες κοινωνίες και περιφερειακές πόλεις κοντεύει  να πάρει διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου.
Την ίδια ώρα οι συμφοιτητές της Ε.Χ., μίλησαν  με τα καλύτερα λόγια για αυτήν. «Δεν χάνει μάθημα. Είναι πολύ τυπική και έξυπνη. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη», δήλωσε η Ρ.Φ.  επίσης φοιτήτρια στο τμήμα Οικονομικών.  Η ίδια γνωρίζει την τακτική της συμφοιτήτριας και επιλέγει  ουσιαστικά να μην πάρει θέση, «με αυτό τον τρόπο μάλλον  επιλέγει να κάνει τη δική της επανάσταση κόντρα στο σύστημα!  Πολλοί καταντούν αλκοολικοί, άλλοι καταφεύγουν στις ουσίες και άλλοι στην πορνεία. Με κάποιον τρόπο πρέπει να επιβιώσεις» τονίζει.

Επικίνδυνα παιγνίδια
Το όλο  θέμα  δεν αποτελεί ένα φοιτητικό μυστικό και δεν έχει μείνει στους τοίχους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Επιχειρηματίες της περιοχής  επιβεβαιώνουν το γεγονός  προσπαθώντας  να το εμφανίσουν σαν κάτι το συνηθισμένο.
Ο Θ. Τ. ιδιοκτήτης  καφετέριας στο Παραλίμνιο Ιωαννίνων, αποκαλύπτει  ότι « πράγματι φοιτήτριες στα Γιάννινα όσο και αν δεν ηχεί καλά στα αυτιά κάνουν στοματικό σεξ στις τουαλέτες καφετεριών, για ένα ποτό».
Στα φοιτητικά στέκια οι πληροφορίες λένε ότι  οι κοπέλες που έχουν επιδοθεί στο συγκεκριμένο άθλημα, για να κερδίσουν το ποτό τους είναι μια παρέα από τρεις φίλες που σπουδάζουν σε διαφορετικές σχολές. Στην Παιδαγωγική σχολή, η άλλη στην Φιλοσοφική και η τρίτη στο ΤΕΙ λογοθεραπείας.

 Παρότι η όλη υπόθεση και οι κυνικές παραδοχές θυμίζουν έντονα τις ιστορίες όλων των κοριτσιών που πέφτουν στα δίκτυα της πορνείας  δεν εξελίσσεται σε κάποια παρακμιακά στέκια αλλά σε πολυτελείς καφετέριες  γεμάτες κόσμο της παραλίμνιας περιοχής και όχι μόνο. Στην εύλογη ερώτηση προς  επιχειρηματία, «πως είναι δυνατόν για ένα ποτό να γίνονται αυτά τα πράγματα;»,  η απάντηση σε αιφνιδιάζει :
«Ναι. Για ένα ποτό αρχικά. Και μετά σε κάποιες περιπτώσεις, έρχονται περισσότερα».

Τι εννοείται;
 "Ε, καταλαβαίνετε. Δεν θέλω να γίνω πιο περιγραφικός»!
- Τι ηλικίας είναι οι κύριοι, ήταν η επόμενη ερώτηση. «Συνήθως άνω των 50 και όχι μεγαλύτεροι από 60», ήταν η απάντηση. 

Ροζ ιστοσελίδες μόνο για φοιτήτριες Ιωαννίνων
Στο διαδίκτυο πάντως δεν είναι λίγες  οι ροζ  ιστοσελίδες με ερωτικές γνωριμίες για την πόλη των Ιωαννίνων. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι αγγελίες των 20χρονων φοιτητριών που  ζητούν «δουλειά», είναι σε πολλές περιπτώσεις  περισσότερες από τις αγγελίες των επιχειρηματιών που «αλιεύουν» κοπέλες,  για βραδινή εργασία σε ύποπτα bar!

Η υπόθεση όμως έχει πάρει διαστάσεις και στο πανεπιστήμιο  τελειόφοιτος φοιτητής στο Χημικό,  αποκαλύπτει πως είχε ακούσει από το πρώτο έτος σπουδών του, φοιτήτριες, που έκαναν τα πάντα με 25 ευρώ. «Πόσο μάλλον τώρα, που η κρίση μας έχει δείξει τα δόντια της για τα καλά! Δε μου φαίνεται καθόλου παράξενο που κάνουν στοματικό για 6 ευρώ», είπε.
Το ζήτημα αυτό αποτελεί κορυφαίο θέμα συζήτησης των φοιτητών  στο facebook. Η Μαρία, φοιτήτρια στην Παιδαγωγική, σχολίασε πως όλο αυτό είναι πρωτάκουστο για τα Γιάννενα. «Δεν περίμενα ποτέ πως μια γυναίκα θα μπορούσε να πέσει τόσο χαμηλά», έγραψε στο προφίλ της στο facebook.
 Βοήθεια από την  Πολιτεία και την εκκλησία, ώστε να σταματήσει η ηθική κατρακύλα των φοιτητριών, ζητά  η  Ζ.Ζ., κάτοικος Ιωαννίνων. «Δεν μπορεί το κράτος και η εκκλησία, να μένουν αμέτοχοι μπροστά σ' αυτό τον εξευτελισμό της νέων κοριτσιών. Έχουν και αυτά μάνες. Πρέπει κάτι να γίνει άμεσα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου