Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ



Οι επόμενες εβδομάδες θα κρίνουν την τύχη της κυβερνητικής προσπάθειας που ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι. Η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ δείχνει καθαρά πως η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι μονόδρομος για την Ελληνική οικονομία.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχασαν το δρόμο διότι αφενός δεν εφάρμοζαν καμία μεταρρύθμιση αφετέρου δείλιαζαν μπροστά σε κάθε οργανωμένη συντεχνία ρίχνοντας μονίμως τα βάρη στα συνήθη υποζύγια. Μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωσαν μέχρι τώρα ακριβά την κρίση καθώς αντί να περιορισθεί το πελατειακό κράτος που ζει και βασιλεύει στο δημόσιο κέρδιζε πάντα η επιλογή της υπερφορολόγησης.
Το αίτημα κάποιων δημόσιων υπαλλήλων να πληρώνονται όσα είχαν συμφωνήσει "(με όποιο τρόπο και συνδιαλλαγή) σήμερα δεν έχει θέση στο τραπέζι των συζητήσεων. Το δημόσιο δεν έχει τους αναγκαίους πόρους και ο ιδιωτικός τομέας εξαντλήθηκε.
Αμεσα  πρέπει να σταματήσει το μαρτύριο της ταλαιπωρίας των πολιτών στις μετακινήσεις λόγω της απεργίας στο μετρό με την εφαρμογή των νόμων. Το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό όσο και το δικαίωμα της μετακίνησης. Να διαπιστωθεί ποιοι εργαζόμενοι απεργούν και ποιοι πληρώνονται. Αν τηρείται η δικαστική απόφαση για την παράνομη απεργία ή έχει διαπραχθεί το αδίκημα παραβίασης δικαστικής απόφασης.
Αν κράτος και κυβέρνηση δειλιάσουν τώρα σύντομα η κατάσταση θα γίνει εκ νέου φαύλος κύκλος όπως πριν δύο χρόνια και τότε η κατάρρευση της χώρας δεν θα είναι και πολύ μακριά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου