Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ



Του Κωνσταντίνου Ζούλα



​​Ο πιτσιρικάς ήταν έτοιμος να σβήσει τα 5 κεράκια του. Δίπλα του ακριβώς ο αδερφός του και δύο φίλοι του με τους γονείς τους. Ελα όμως που διαφορετική άποψη είχε μια κυρία, η οποία ξαφνικά άρχισε να ουρλιάζει με απειλητικές διαθέσεις!
Βρισκόμαστε στη Νέα Ερυθραία, στο πάρκο «Ανδρέα Παπανδρέου» - Κύριος οίδε γιατί δόθηκε το όνομα του αείμνηστου σε κούνιες και τραμπάλες. Το περιστατικό συνέβη το προηγούμενο ηλιόλουστο Σάββατο που προσέφερε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγουν τα παιδιά από τα διαμερίσματά τους. Προφανώς με αυτήν τη σκέψη η παρέα των τεσσάρων ενηλίκων πήραν μαζί τους την τούρτα του 5χρονου και μερικά πλαστικά πιατάκια για να γιορτάσουν εκεί τα γενέθλιά του. Αλλη γνώμη όμως είχε η υπεύθυνη του πάρκου. Ενώ τα κεράκια είχαν ανάψει, ξεπρόβαλε ξαφνικά από ένα γραφείο και άρχισε να τους φωνάζει ότι για να κάνουν... πάρτι στο πάρκο είτε θα έπρεπε να καταβάλουν 150 ευρώ με απόδειξη, είτε 300 με τιμολόγιο γιατί αυτή είναι η πολιτική του δήμου! 
Τι κι αν οι γονείς τής είπαν ότι το σβήσιμο μιας τούρτας με 4 παιδάκια δεν μπορεί να θεωρηθεί πάρτι. Τι κι αν διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν υπήρχε καμία ενημερωτική ένδειξη. Εκείνη επέμεινε να σβήσουν την τούρτα στο πεζοδρόμιο και να ξαναμπούν στο πάρκο αφού τη φάνε!

Δεν θα ασχολιόμουν με μια άφρονα εργαζόμενη του Δήμου Κηφισιάς, αν δεν έβλεπα στην εκπομπή του Στ. Θεοδωράκη μια άλλη δημόσιο υπάλληλο. Την επιθεωρήτρια του ΙΚΑ η οποία αποκάλυψε το σκάνδαλο ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στο υποκατάστημα Καλλιθέας. Η γυναίκα εξήγησε με απλά λόγια πώς ενήργησε: Στο σύστημα διασταυρώσεων είδε κάποιες περίεργες χορηγήσεις επιδομάτων. Οπως π.χ. ότι μια 20χρονη είχε λάβει τέσσερα επιδόματα τοκετού! Οταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως προχώρησε την έρευνα, με συνέπεια να αποκαλύψει ένα απίστευτο κύκλωμα πλαστών επιδομάτων στέλνοντας 4 συναδέλφους της στη Δικαιοσύνη.
Διηγούμαι συνδυαστικά τις ιστορίες γιατί σκέφτομαι με τρόμο ότι οι δύο αυτές γυναίκες ίσως παίρνουν τον ίδιο μισθό. Η δεύτερη μάλιστα δεν έλαβε καμία επιβράβευση, ούτε καν ηθική, για τον παραδειγματικό τρόπο που ενήργησε. Ενώ η πρώτη έφαγε τελικά και ένα κομμάτι τούρτα! Πώς άλλαξε γνώμη; Την πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο δήμαρχος (!), διότι ο πατέρας του 5χρονου είχε κονέ στον δήμο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου