Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟURS ...ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ



Του Γιώργου Σιαδήμα

¨ Στις 13 Δεκεμβρίου μετά την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ  ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως τώρα ξεκινάει ο μαραθώνιος..
Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη όπου υπάρχει συγκέντρωση πλούτου ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει για να βρει επενδυτές ..  δηλώνει στενός συνεργάτης δίνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα των προθέσεων του . Και συνεχίζει ¨ ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μεταφράσει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης στη χώρα μας σε ένα σταθερό τοπίο για ξένους επενδυτές ..¨ .

Μετά το ταξίδι στη Γερμανία όπου σε μεγάλο φόρουμ, ξεδίπλωσε το χάρτη των ιδιωτικοποιήσεων και των επιχειρηματικών ευκαιριών και με πειστικό τρόπο αναφέρθηκε στις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.
Επόμενος σταθμός του Αντώνη Σαμαρά είναι το Κατάρ στις 29 με 30 Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πείσει τους εμίρηδες οτι γίνονται βήματα προς την σωστή κατεύθυνση   και πως προχωρούν οι  διαρθρωτικές αλλαγές . Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο οτι λίγα 24ωρα πριν οι Καταριανοί είχαν αποσύρει το ενδιαφέρον τους από το Ελληνικό. Άλλωστε όπως λέει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ υπουργός που θα συμμετάσχει στην αποστολή ¨ πρέπει να λύσουμε το γραφειοκρατικό θέμα που δημιουργήθηκε σε σχέση με το ΤΑΥΠΕΔ και τους εμίρηδες .. ¨ . Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες  το θέμα του Ελληνικού παραμένει ακόμα ανοιχτό .

Ο Αντώνης Σαμαράς εκεί θα συναντήσει τον σείχη , τον πρωθυπουργό του εμιράτου καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών . Αναμένεται να επισημάνει πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθει ο επενδυτικός νόμος που θα συνοδευτεί από το νέο φορολογικό για να διαμορφώσουν έτσι ένα νέο ασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες ψηλά στην ατζέντα θα είναι θέματα real estate , οι υποδομές ( ήδη δραστηριοποιούνται ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες ) , τα ενεργειακά ζητήματα καθώς και οι τουριστικές επενδύσεις . Πάντως η ελληνική πλευρά  θα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα ενεργειακά .Άλλωστε οι καταριανοί ειναι πρωτοπόροι στο υγροποιημένο αέριο ( LNG ) . Δηλαδή παρασκευάζουν ένα είδος αερίου που μεταφέρεται με πλοία , αποθηκεύεται σε ειδικές δεξαμενές και από εκεί μπορεί να διοχετευθεί στην αγορά.

Πάντως πέρα από μέλη του υπουργικού Συμβουλίου ( Κ. Χατζηδάκης, Π. Παναγιωτόπουλος, Ν. Μηταράκης, Α. Παπαγεωργίου ) τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν και κυβερνητικοί παράγοντες ( Σταύρος Παπασταύρου , Παναγιώτης Μίχαλος ) στο επενδυτικό ταξίδι, στο Κατάρ .

Κορυφαίοι επιχειρηματίες στην αποστολή

Για πρώτη όμως κορυφαίοι επιχειρηματίες , απο όλο το φάσμα της ελληνικής αγοράς , θα είναι στην αποστολή , κάτι που δείχνει οτι υπάρχει ζωτικό ενδιαφέρον για ουσιαστική διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών , συνεργασιών και αμοιβαίων ανταλλαγών πληροφοριών σε επίπεδο τεχνογνωσίας . Μεταξύ άλλων στο ταξίδι θα είναι , ο Νίκος Νανόπουλος Δ. Σύμβουλος της Eurobank ,ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος της Χαλυβουργικής , ο Νίκος Μάνεσης της Χαλυβουργίας Ελλάδος , ο Γιώργος Περιστέρης πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος της ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ , ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης Δ. Σύμβουλος του ΑΚΤΩΡ , ο Δημήτρης Κοπελούζος της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Gaz , ο Βασίλης Αποστολόπουλος , Δ. Σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου και ο Θανάσης Λαβίδας , ιδιοκτήτης της LAVIFARM

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν εναποθέσει πολλά στο ταξίδι στο Κατάρ και ευελπιστούν να στεφθεί με επιτυχία αφού ουσιαστικά θα είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα στον τομέα των επενδύσεων που θα δώσει αέρα στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Αντώνη Σαμαρά . Άλλωστε και η παρουσία κορυφαίων επιχειρηματιών στο Κατάρ ενισχύει το κλίμα αισιοδοξίας για άμεσα αποτελέσματα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου