Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Αγριεύει ο καιρός από το μεσημέρι και μετά ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΕΥΤΕΡΑ
Περιμένουμε νέα επιδείνωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια με χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες και κυρίως παραθαλάσσιες περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -4 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 1εναν εως 12 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά δηλαδή στη δυτική Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία από -2 εως 13 βαθμούς ενώ στις Κυκλάδες και στην Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 14 βαθμούς.


ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε το πρωί καλό καιρό με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα που σιγά - σιγά από το μεσημέρι και μετά θα πυκνώνουν και θα αρχίσει να βρέχει στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και σιγά - σιγά στον Κιθαιρώνα και καθώς θα πηγαίνουμε προς το βράδυ θα χιονίσει στα βόρεια προάστια, στην Πεντέλη, στον Υμηττό. Το βράδυ και κυρίως τα ξημερώματα της Τρίτης θα χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 11 βαθμούς αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι περιοχές που περιμένουμε περισσότερο χιόνι είναι στα ανατολικά και βόρεια του νομού, δηλαδή στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, Βαρνάβα, Άγιο Στέφανο. Χιονόστρωση θα έχουμε από την Αττική Οδό και πάνω όπου το χιόνι θα φτάσει τα 5 με 10 εκατοστά.

Στην Αθήνα μέσα δεν πρόκειται να το στρώσει αλλά στις περιοχές με υψόμετρο, όπως το Γαλάτσι για παράδειγμα δεν αποκλείεται το χιόνι να κάτσει στις οροφές και τα παρμπριζ των αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου