Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει  για έντονα καιρικά φαινόμενα και την Παρασκευή.
Πιο αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με ισχυρά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και σημειωθούν και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη και μάλιστα εκεί τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 15 βαθμούς και στις νοτιότερες περιοχές, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 11 εως 19 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Αρχικά περιμένουμε αίθριο καιρό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το μεσημεράκι και μετά περιμένουμε νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 15 βαθμούς κελσίου.


ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Περιμένουμε περαιτέρω πτώση του υδραργύρου καθώς οι άνεμοι θα γυρίσουν πρώτα στο Ιόνιο από νοτιοδυτικοί σε βόρειους - βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές θα εξακολουθήσουν να πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1εναν εως 11 βαθμούς στα βόρεια, από 2 εως 11 βαθμούς στα κεντρικά και από 9 εως 16 με 17 βαθμούς στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ από το μεσημέρι όμως και μετά θα γυρίσουν σε βοριάδες 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου