Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ



  Παλαιότεροι και νέοι πρωταγωνιστές από την μεγάλη δεξαμενή των αγροτοσυνδικαλιστικών πρωταγωνιστούν αυτές τις μέρες στα μπλόκα των αγροτών ανά την Ελλάδα με τους περισσότερους, κυρίως από αυτούς που πρωταγωνιστούν στα τηλεοπτικά παράθυρα , να κρύβουν πολλά μυστικά. Μάχες, πάθη , ίντριγκες, εμπλοκή σε περίεργες υποθέσεις με χρηματοδοτούμενες από το κράτος δράσεις αλλά και λογαριασμούς με την δικαιοσύνη κρύβονται γιά ορισμένους εξ αυτών πίσω από τις δυνατές κραυγές γιά το κλείσιμιο των εθνικών οδών.   


ΛΑΡΙΣΑ – ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ
                             

Ο Ρίζος Μαρούδας,  ανάμεσα στα αγροτονόματα που βρίσκει κανείς στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ , γεννήθηκε το 1969 στην Ανατολή Λάρισαςκαι είναι Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Είναι μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και βέβαια ο συνεχιστής του διάσημου Βαγγέλη Μπούτα. Εχει αναλάβει να στρατολογεί αγρότες στη δεξαμενή του ΚΚΕ γιά να να δυναμώσει η δυναμική του στον κάμπο. Σε άρθρο του στις 19 /9/12 στο δίκτυο Larissanet είχε γράψει : «  Οι μικρομεσαίοι αγρότες χρειάζεται να συσπειρωθούν στους Α.Σ, να αναπτύξουν τους δεσμούς και την λαϊκή αλληλεγγύη.  Να κατακτήσουν την ικανότητα μέσα από αυτή την δραστηριότητα να κινητοποιούν τους μικρομεσαίους αγρότες και γενικά τους κατοίκους στα χωριά. Βασικός ξεχωριστός στόχος  είναι η συσπείρωση των νέων αγροτών στους Α.Σ που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οξυμμένα προβλήματα, έχουν μπει σε προγράμματα από τα οποία φορτώθηκαν με χρέη καθώς το εισόδημα τους χρόνο το χρόνο μειώνεται, μπορούν να δώσουν νέα πνοή στο αγροτικό κίνημα».



ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ - ΣΕΡΡΕΣ

Ο Γιάννης Παναγής γεννήθηκε το 1970 στη Μαυροθάλασσα Σερρών όπου και ζει. Έχει σπουδάσει στη Γυμναστική Ακαδημία και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Από το 2008, και τις τότε αγροτικές κινητοποιήσεις, είναι γραμματέας της νεοσύστατης Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών. Τον παλιό καλό καιρό ήταν «πράσινος» αλλά τώρα εμφανίζεται διαφοροποιημένος παίζοντας και με τον ΣΥΡΙΖΑ.
  


Η ιστορία του Γ. Παναγή, περιέχει αναφορές γιά εμπλοκή του στην υπόθεση με τις παράνομες επιδοτήσεις που δόθηκαν σε παραγωγούς ντομάτας το 2002 οι οποίοι εμφάνιζαν στα χαρτιά να έχουν παράξει μεγάλες ποσότητες που φέρονται να αποδεικνύοντα με εικονικά τιμολόγια. Ο ίδιος είναι μέλος της διοίκησης των παραγωγών ντομάτας Βισαλτίας στην οποία μέλος ήταν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σερρών. Η υπόθεση αυτή καθώς και άλλες που σχετίζονται με ανάλογα περιστατικά  δεν προχώρησαν καθώς φαίνεται πως «κόλλησαν» στα διάφορα γραφεία και προφανώς δεν υπήρξαν κατά τους ασκούντες τον έλεγχο υπηρεσιακούς παράγοντες περισσότερα στοιχεία. Τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη σύμφωνα με όσους γνωρίζουν καλά την υπόθεση αυτή.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Το 2014 ο στρατηγός του κάμπου και επίλεκτο μέλος του ΚΚΕ , ο Καρδιτσιώτης Βαγγέλης Μπούτας κλείνει 20 χρόνια στα μπλόκα, απο τότε που πρωτοκατέβηκε, το 1994 και πρωταγωνίστησε στο κλείσιμο της εθνικής οδού. Με τις καλλιέργειες βαμβακιού δεν ασχολείται τα τελευταλια χρόνια, λαμβάνει τις επιδοτήσεις γά τα προηγούμενα και είναι πιά παραγωγός κρασιού.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ –ΒΑΙΟΣ ΓΚΑΝΗΣ –  Ο ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ

   Ο πιό σκληρός του Πανελλαδικού Συντονιστικού και πρωταγωνιστής στα κανάλια το 2010 Βάιος Γκανής έκανε την έκπληξη και εδώ και δύο χρόνια που αποχώρησε από το Οργανο, κατηγορεί τους πρώην συντρόφους του γιά συνδιαλλαγή με την εξουσία και ακόμη οτι μπαίνουν μπροστά στις κινητοποιήσεις γιά να γίνουν δήμαρχοι και βουλευτές. Ο Γκανής, η ιστορία του οποίου προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, τάσσεται τώρα υπέρ του να έχουν βιβλία οι αγρότες, μιλάει γιά χασάπηδες που έχουν 500 στρέμματα και δεν τα δηλώνουν αλλά παίρνουν επιδοτήσεις και ακόμα οτι δεν βλέπει τον λόγο γιατί να έχουν φτηνότερο πετρέλαιο οι αγρότες, όταν το πληρώνουν ακριβά οι υπόλοιποι έλληνες. Ο ίδιος τονίζει οτι θα καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες σε συγκέντρωση στον Μπράλλο, όπου έχει τους αμπελώνες και το οινοποιείο του γά να κάνουν την δική τους κινητοποίηση όλοι μαζί κατηγορώντας τους αγροτοσυνδικαλιστές , πρώην φίλους του, οτι ευαισθητοποιούνται μόνο γιά τα δκά τους προβλήματα και κάθονται στα καφενεία όταν όλοι οι έλληνες βιώνουν την κρίση. Πολιτικά, κινήθηκε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχοντας πάντα μία απροσδιόριστη στάση στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου