Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΓΚΑΘΙ ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΉΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Tο μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αυτή τη στιγμή είναι οι 25.000 απολύσεις στο Δημόσιο καθώς η κυβέρνηση μέσα σε μερικές μέρες θα πρέπει να έχει έτοιμο το σχέδιο για την αποχώρησή τους

Οι 25.000 απολύσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο θα γίνουν με τον έναν τρόπο ή τον άλλο. Από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης μπορεί να διαβεβαιώνεται ότι μιλάμε απλά για διαθεσιμότητα και μετακινήσεις που θα καλύψουν τα κενά που προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις, ωστόσο όλα δείχνουν ότι το σχέδιο αυτό δεν είναι αρκετό. Θα προκύψουν χιλιάδες πλεονάζοντες υπάλληλοι που στο τέλος, όπως είναι η άποψη του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν απολυμένοι.

Η τρόικα έρχεται και θέλει να δει την τριμηνιαία όπως πρέπει να συνηθίσουμε να τη λέμε έκθεση προόδου για να ξεκλειδώσει το επόμενο μέρος της δόσης. Το σκηνικό αυτό θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο. Κάθε τρεις μήνες οι τροϊκανοί θα ζητούν τον κατάλογο των αποχωρήσεων.

Για να γίνει αυτό το υπουργείο πρέπει να παρουσιάσει το νέο οργανόγραμμα του Δημοσίου το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει 25.000 λιγότερους υπαλλήλους.

Μπορεί μέσω διαθεσιμότητας αρχικά να πεισθεί η τρόικα ότι ως το τέλος του χρόνου η μείωση αυτή θα έχει επιτευχθεί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα δώσει και το πράσινο φως για μελλοντική επαναπροώθηση όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα σε θέσεις του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου