Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ

«Κόκκινο» χτύπησε το κοινοβουλευτικό θερμόμετρο χθες στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, όπου άναψαν τα αίματα καταρχήν μεταξύ των συνήθων υπόπτων, δηλ. του Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της Zωής Κωνσταντοπούλου, αλλά και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής που ενοχλήθηκαν από το ύφος αλλά και το χρόνο που κατανάλωνε…

Στην αίθουσα ακούστηκαν βαριές εκφράσεις, απειλές ακόμη και για μήνυση, και μάλιστα κάποια στιγμή η συνεδρίαση διεκόπη για να αποκατασταθεί η τάξη.


Το θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο» όταν η κα Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την αργοπορία στην έκδοση του πορίσματος του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς Παπακωνσταντίνου, επέμενε στην κλήση στην Προανακριτική του Προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργου Ζανιά και του Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Θεοχάρη.

Η κα Κωνσταντοπούλου φέρεται να κατήγγειλε πως είναι κεντρική η ευθύνη των τραπεζών για την κωλυσιεργία και άφησε αιχμές με νόημα ότι γνωρίζει γιατί… αρνείται ο κ. Μαρκογιαννάκης την κλήση τους…

«Να μη σας πω καμιά κουβέντα, κα Κωνσταντοπούλου! Ήρθανε εδώ οι μεγαλοαστοί να μας κάνουν τους έξυπνους!», φέρεται να αντέδρασε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, κι όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε, ο ίδιος συνέχισε στην ίδια λογική, με αναφορές για… μεγαλοαστούς και γόνους οικογενειών!

Η βουλευτής κάλεσε τον Πρόεδρο να… συγκρατηθεί, κατηγορώντας τον ότι επιθυμεί να τελειώσει άρον – άρον το έργο της Επιτροπής και να συγκαλύψει την υπόθεση.

Καβγάς όμως ξέσπασε κι όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Πρόεδρο πως ενημερώνεται από τα ΜΜΕ, χωρίς να έχει συζητηθεί στην Προανακριτική, πως θα ζητηθεί βίαιη προσαγωγή των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου που αρνήθηκαν να προσέλθουν για κατάθεση χτες κι έστειλαν υπομνήματα.

Για… αυθάδεια και συκοφαντία που έχουν όρια φέρεται να κατηγόρησε τη συνάδελφο του ο Πρόεδρος για να εισπράξει την απάντηση πως αυτά θα πρέπει να τα πει στον εαυτό του.

Η κα Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον κ. Μαρκογιαννάκη να κλείσει το μικρόφωνο του γιατί με τις πιέσεις του να ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις της την ενοχλούσε και ο Πρόεδρος εξανέστη ρωτώντας με απορία πως γίνεται να μην κουράζεται τόσες ώρες που μιλάει.

Στη μέση μπήκε και ο Γραμματέας της Επιτροπής Ανδρέας Κουτσούμπας ο οποίος επιχείρησε να επιβάλλει την τάξη, αλλά μάταια… «Σε σένα μιλάω. Ποια είσαι εσύ;» φέρεται να είπε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όταν το κλίμα οξύνθηκε επικίνδυνα, απείλησε και με μήνυση, ενώ και ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ ευθέως είπε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως ενοχλεί την αίθουσα.

Τι απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου; Με ψυχραιμία, τους κάλεσε να… ηρεμήσουν!

Και βέβαια, το σήριαλ συνεχίζεται…!

Κι όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί επί τουλάχιστον 2 - 3 μήνες ακόμη, καθώς το στέλεχος του ΣΔΟΕ και χειριστής της λίστας Λαγκάρντ Παναγιώτης Μαντούβαλος που επισκέφτηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Προανακριτικής Χρ. Μαρκογιαννάκη στο γραφείο του, τον ενημέρωσε πως ενώ πλέον έχουν έρθει όλα τα στοιχεία από τις τράπεζες στο Σώμα, εντούτοις είναι δύσκολο να συναχθεί άμεσα το πόρισμα.

Η διαδικασία αποδεικνύεται περίπλοκη, καθώς κάποιοι εκ των συγγενών υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και πολλές από τις τραπεζικές καταθέσεις, στις οποίες εμφανίζονται τα ονόματά τους στην πραγματικότητα ανήκουν στις εταιρίες.

Μετά την εξέλιξη αυτή μέλη της Προανακριτικής εκτιμούν πως η βίαιη προσαγωγή των εξαδέλφων και των γαμπρών του Γ. Παπακωνσταντίνου είναι θέμα ημερών ή λίγων εβδομάδων!

Θυμίζουμε πως χτες η Επιτροπή αποφάσισε να τους απευθύνουν νέα κλήση αμέσως μόλις πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα του ΣΔΟΕ κι αν κι εφόσον αρνηθούν ξανά να παραστούν, να απευθύνουν εισαγγελικό αίτημα για τη βίαιη προσαγωγή τους. Όμως ο σχεδιασμός φαίνεται να αλλάζει ξανά…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου