Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

ΜΑΥΡΩΤΑΣ: ΥΣΤΕΡΙΚΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙΔΗ

Ναι μεν ο Γιώργος Μαυρωτάς χαρακτήρισε «βλακεία» τον φασιστικό πανηγυρισμό του Κατίδη, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν είναι φυσιολογική η αντίδραση που έχει δημιουργηθεί, με πολλούς να «ζητούν το κεφάλι» του παίκτη της ΑΕΚ.

Ο παλαίμαχος πολίστας υπογράμμισε πως η ενέργεια του 20χρονου άσου ήταν μια κίνηση «μαγκιάς», ενώ χαρακτήρισε βεβιασμένη την ισόβια τιμωρία της ΕΠΟ προς το πρόσωπό του.

«Η Πολιτεία οφείλει να μετατρέπει τέτοιους αθλητές σε σταυροφόρους εναντίον τέτοιων ενεργειών», ανέφερε σχετικά.


Αναλυτικά, όσα είπε στους 94,6 και την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη:

Για τον πανηγυρισμό του Κατίδη και τις αντιδράσεις: «Και εμένα με σόκαρε ο πανηγυρισμός του Κατίδη, αλλά αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι η υστερική αντίδραση που έπιασε τους πάντες. Αυτή η τάση να πάμε στο άλλο άκρο. Το έχουμε, βέβαια, σαν λαός αυτό. Προσπαθούμε να τραβήξουμε ο ένας τον άλλο είτε στο ένα άκρο, είτε στο άλλο. Αν δεν ζητήσεις το κεφάλι του Κατίδη, θεωρείσαι κι εσύ φασίστας. Αυτό δεν είναι λογικό όμως. Δεδομένα αυτό που έκανε ήταν βλακεία, ήταν πολύ τραβηγμένη η ενέργειά του, όμως δεν πρέπει να αντιδράσουμε τόσο εν θερμώ. Η Δημοκρατία δεν πρεσβεύει τέτοιες αντιδράσεις.

Για την άγνοια του παίκτη στην χειρονομία που έκανε: «Νομίζω πως δεν γνώριζε σίγουρα τις επιπτώσεις και το τι σημαίνει αυτός ο χαιρετισμός. Ναι μεν είχε ακούσει όλα αυτά περί Χρυσής Αυγής, όμως το έκανε σαν μια πράξη μαγκιάς, χωρίς να ξέρει τι έχει περάσει η ανθρωπότητα πίσω από αυτούς τους συμβολισμούς. Υπάρχουν βέβαια και κανονισμοί για τέτοιες περιπτώσεις στο ποδόσφαιρο και πάνω σε αυτό πάτησε η ΕΠΟ για την αυστηρή απόφασή».

Για την τιμωρία που του επιβλήθηκε: «Είναι μια τιμωρία για παραδειγματισμό. Την πληρώνει στην προκειμένη ο Κατίδης, όμως είναι ξεκάθαρα υπερβολική. Πρέπει πάντα να δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία, το καλύτερο θα ήταν να είχε μια χρονική διάρκεια η τιμωρία του. Η αλήθεια είναι πως η αντιμετώπιση ήταν βεβιασμένη, όπως είχε συνέβη και το καλοκαίρι με την Παπαχρήστου. Αυτούς τους αθλητές μπορείς να τους μετατρέψεις στους καλύτερους σταυροφόρους. Η πολιτεία θα έπρεπε να πάρει αυτούς τους αθλητές, να βγάλει το θετικό από την υπόθεση και να τους χρησιμοποιήσει εναντίον αυτών των ενεργειών. «Να τα βάζεις ως κόμμα με έναν 20χρονο αθλητή, είναι η εύκολη λύση. Το να τον αποκεφαλίσεις, θα σε σώσει από το φαινόμενο ή θα είναι σαν Λερναία Ύδρα που θα βγαίνουν εκ νέου νέα συμπτώματα»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου