Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΘΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΠΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Παρά τις δυσκολίες ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που θα έχει με την τρόικα, θα κινηθεί με βάσει τη λογική πως «εξακολουθούμε να διαπραγματευόμαστε ό,τι δεν δουλεύει».

Από το περιβάλλον του κ.Σαμαρά τονίζεται πως το μήνυμα που θα μεταφέρει ο πρωθυπουργός στους εκπροσώπους των δανειστών είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω πολιτική λιτότητας και θα επιμείνει στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας με στόχο τις επενδύσεις και την αύξηση της απασχόλησης.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για το μέλλον του προγράμματος καθώς η χώρα είναι σε κομβικό σημείο και χρειάζεται και αλλαγή στάσης της τρόικας, ώστε να μην πιέζει τα πράγματα περαιτέρω, με δεδομένο ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.


Στο τραπέζι βρίσκονται πρωτίστως το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και ο ειδικός φόρος στα καύσιμα που έχει εκτοξεύσει την τιμή τους στα ύψη βυθίζοντας την κατανάλωση.

'Οσον αφορά το θέμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στο επιχείρημα περί προώθησης του κυβερνητικού προγράμματος για διαθεσιμότητα, εκτιμώντας ότι πέραν της όποιας κοινωνικής αναταραχής μπορεί να προκαλέσει ένα κύμα απολύσεων, θα υπάρξει και ζήτημα κοινωνικής σταθερότητας με δεδομένη τη στάση που έχουν κρατήσει οι άλλοι δυο κυβερνητικοί εταίροι.

Στους εκπροσώπους των δανειστών, θα τεθούν υπόψιν και οι ρυθμίσεις που έχει επεξεργαστεί το οικονομικό επιτελείο για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ένα πρόγραμμα μεταφοράς κονδυλίων με στόχο την ενίσχυση και ανακούφιση των ανέργων.

Την Τετάρτη, οι Τροϊκανοί θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και την Πέμπτη εκτός απρόοπτου θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό.

Οι συναντήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Κυριακή 10 Μαρτίου και η τρόικα θα αποχωρήσει από την Αθήνα προκειμένου να συντάξει την έκθεση αξιολόγησης για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου